Ik ben cliënt

Siem is er voor jou

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Dan is Siem er voor jou. Of je nou achttien of eenentachtig jaar oud bent, dat maakt niet uit. Wij kijken naar jou als mens. En naar hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. Op deze pagina lees je meer over Siem en wat we voor jou doen.

Waarom Siem?

Soms heb je wat meer hulp nodig. Dan is Siem er voor jou. Jij bepaalt wat je nodig hebt en Siem helpt jou daarmee. Dat kan begeleiding zijn bij jou thuis, of op een andere plek dichtbij jouw huis. Wij volgen jouw behoefte: soms heb je wat meer ondersteuning nodig en soms wat minder.

Ons doel: samen met jou je leven weer op de rit krijgen. Je krijgt een vaste begeleider of een sleutelfiguur. Die kun jij vertellen over jouw verhaal, zodat we je goed kunnen ondersteunen. Samen maken we dan een plan. Jij kiest welke hulp je graag wilt. Wij zorgen dat je die hulp krijgt. Totdat je zelf verder kunt, omdat je geen hulp meer nodig hebt. Daar gaan we samen voor.

Wat doet Siem?

Wij hebben veel kennis in huis. We ondersteunen jou dus op alle vlakken. Hoe groot of klein jouw vraag is, maakt voor ons niet uit. Vertel ons wat je nodig hebt. Samen werken we dan toe naar een betere situatie. Dat doen we bij jou thuis, of op een plek waar je samen of zelfstandig woont. Dan heb je altijd bekende gezichten in de buurt die je om hulp kunt vragen.

Wij helpen je met:

Hoe werkt Siem?

Als je in Nederland woont en hulp nodig hebt, betaal je alleen een kleine eigen bijdrage aan het CAK. De hulp wordt betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente regelt dat voor je. Je moet wel eerst om hulp vragen bij de gemeente waar je woont. Heb je dat nog niet gedaan? Klik dan op de knop hieronder.

De gemeente denkt met je mee over welke hulp het beste is voor jou.
Dan kom je bij Siem. Dit doen wij:

Proces voor wmo-begeleiding:

Begeleiders die bij jouw ondersteuning betrokken zijn, kunnen bij jouw plan. Maar alleen als jij dat goed vindt. Dat is handig, want dan hoef jij maar één keer je verhaal te vertellen.

Informatie voor als je beschermd woont volgt snel.

Krijg jij al hulp?

Misschien krijg je nu al hulp van een andere organisatie dan Siem. En misschien vinden jij en je begeleider dat je beter ondersteuning krijgt van Siem. Dat kan dan. Het kan ook dat de hulp die je nu krijgt stopt. Je krijgt dan in de toekomst ondersteuning van Siem. Wij zorgen ervoor dat de overstap van je hulp nu naar de hulp van Siem goed gaat. Dat doen we zo:

Proces voor wmo-begeleiding

Alle begeleiders van Siem kunnen bij jouw plan, als je dat goedvindt. Dat is handig, want dan hoef jij maar één keer je verhaal te vertellen.

Informatie voor als je beschermd woont volgt snel.