Tip of klacht?
Heb je een tip of compliment? Of wil je een klacht indienen? Wij horen graag wat we goed doen maar ook wat we niet zo goed doen. Daar kunnen én willen we van leren!
Ben je ontevreden of heb je een klacht over Siem?
We zetten ons in om altijd goede ondersteuning te bieden. Toch blijft het mensenwerk. En dus kan er iets misgaan of anders lopen dan gehoopt of verwacht. Als je ergens niet tevreden over bent of als je een klacht hebt dan willen we dit samen met jou zo goed en snel mogelijk oplossen.
Klacht indienen moeilijk?
Als je het moeilijk vindt om te praten over je onvrede, kun je op elk moment, wanneer jij daar behoefte aan hebt, een vertrouwenspersoon inschakelen.
De cliëntvertrouwenspersoon is niet in dienst bij Siem. Deze persoon is dus onafhankelijk en onpartijdig. Deze persoon oordeelt niet over wat jij vertelt, maar helpt jou.
Je kunt telefonisch of via de mail contact opnemen met de cliëntvertrouwenspersoon:
Anny Driessen
06 27 57 09 97
a.driessen@hetlsr.nl

Voor het bespreken van een klacht, volg onderstaande stappen:
Onderstaande klachtenprocedure is voor cliënten, ex-cliënten* en hun wettelijk vertegenwoordigers. Als je via Siem beschermd wonen (thuis) krijgt, dien je de klachtenprocedure te volgen van de organisatie die jou beschermd wonen biedt.
Stap 1 - In gesprek met de medewerker/teamleider
Soms ben je het ergens niet mee eens. Het werkt vaak goed om dit aan te geven bij de betreffende medewerker. Als je dat moeilijk vindt of het kan niet, spreek dan de teamleider aan. Je kunt altijd iemand die je vertrouwt, meenemen naar dat gesprek. Praten over wat je dwarszit met de medewerker of teamleider, is vaak de snelste manier om iets op te lossen.
Stap 2 – Niet opgelost? Klachtenformulier invullen
Is er geen oplossing gevonden? Ben je ontevreden over hoe je klacht is opgelost? Of wil je het liever niet zelf met diegene bespreken? Vul dan het klachtenformulier in. Deze komt bij de klachtencoördinator terecht. De coördinator zet je klacht door naar een klachtbehandelaar. Dit is de persoon die verantwoordelijk is voor dat waarover je ontevreden bent. De klachtbehandelaar neemt contact met je op. Jullie werken samen aan een oplossing van je klacht.
Stap 3 – Samen met de klachtenfunctionaris zoeken naar een oplossing
In de meeste gevallen is de klacht na stap 2 opgelost. Mocht dat niet zo zijn dan kun je de klachtenfunctionaris inschakelen. Dit is een externe, onafhankelijke en onpartijdige functionaris. De klachtenfunctionaris luistert naar jouw verhaal. Daarna kan de klachtenfunctionaris bemiddelen in een gesprek tussen jou en Siem. De klachtenfunctionaris zet zich in om samen tot een oplossing van je klacht te komen. Je kunt bij de klachtenfunctionaris ook terecht met vragen, bemiddeling en advies over je rechten en klachtmogelijkheden. Er zijn geen kosten verbonden aan het inschakelen van de klachtenfunctionaris.
Stap 3 - Externe klachtencommissie
Als je geen gebruik wenst te maken van de klachtenprocedure zoals hierboven omschreven kun je een klacht indienen bij de externe klachtencommissie.
Geschillencommissie
Wanneer bovenstaande route bewandeld is en dit leidde niet tot een oplossing naar wens, spreken we niet meer van een klacht. Dan hebben we het over een geschil. Je kan het geschil schriftelijk voorleggen aan de Geschillencommissie Zorg. Voor het behandelen van het geschil brengen zij je 52,50 euro in rekening. Wanneer je in het gelijk wordt gesteld, kan de geschilleninstantie een schadevergoeding toekennen.
Contactgegevens Geschillencommissie Zorg:
Postbus 90600
2509 LP Den Haag
070-3105380
Website Geschillencommissie Zorg
Algemene informatie
Kosten
Voor cliënten, ex-cliënten of hun wettelijk vertegenwoordiger zijn er geen kosten verbonden aan de afhandeling van de klacht. Ook niet als de onafhankelijke klachtenfunctionaris hiervoor wordt ingeschakeld.
Als je zelf kosten maakt, zoals bijvoorbeeld reiskosten of een vergoeding aan iemand die je zelf inschakelt, zijn deze voor eigen rekening.
Vertrouwelijk
Alle klachten worden vertrouwelijk behandeld. En er worden geen stappen ondernomen zonder jouw toestemming.
Geheimhouding
Voor alle betrokkenen bij de klacht geldt een geheimhoudingsplicht.
Volledige klachtenregeling
Je kunt de volledige klachtenregeling ook hier nalezen: