Vacature: Hoofd Be­drijfs­bu­ro / Back­of­fi­ce SIEM

Wil jij 10 zorgorganisaties in de regio Hart van Brabant helpen hun centrale gezamenlijke backoffice verder in te richten, te optimaliseren en aan te sturen?

Je vindt het – net als wij – een kans en een uitdaging om mee te bouwen aan het samenwerkingsverband en aan een nieuwe manier van werken.

Wij zijn op zoek naar een: Hoofd Bedrijfsburo /Backoffice SIEM    

Wat ga je doen?

Als hoofd backoffice weet jij op korte termijn de processen inzake de nieuwe gezamenlijke klant en resultaatgerichte backoffice aansluitend bij de visie en leidende principes van SIEM verder vorm te geven waarbij er nog verschillende (uitvoerende) stappen gezet moeten worden. Uitgangspunten zijn een efficiënte en ‘lean’ inrichting. Je wordt tevens verantwoordelijk voor aansturing van de medewerkers backoffice waarin ondersteunende functies zijn ondergebracht, zoals zorgadministratie, financiële administratie, ICT, relatiebeheer- en contractmanagement. Dit doe je op een coachende mens en resultaatgerichte wijze. De positionering en inrichting van communicatie, kwaliteit en beleid en HR is nog een uit te werken punt binnen Siem. Mede afhankelijk van deze keuze betreft het een span of support van tussen de 12 -15 medewerkers.

Daarnaast houd je je bezig met inrichten van de P&C-cyclus met monitoring, rapportages en de doorontwikkeling van KPI’s /dashboard. Je stelt samen met je (assistent) controller in je team de begroting op, bewaakt de realisatie en analyseert verschillen. Voorts houd je je bezig met fiscaliteiten, governance, verzekeringen en speel je een rol in de contacten met en de monitoring van onderaannemers.  

Als hoofd bedrijfsburo / backoffice heb jij een verbindende rol, zowel binnen het samenwerkingsverband als naar buiten toe. Jij levert de informatie aan waarmee MT en      de bestuurders van de coalitiegenoten (gevraagd en ongevraagd) kunnen sturen op resultaten. Jij zorgt dat alle partijen de benodigde informatie ontvangen en dat  Siem hiermee ‘in control

Je sluit aan bij het Siem MT en neemt verantwoordelijkheid voor de accurate borging van bedrijfsprocessen binnen SIEM en stelt benodigde verbeteringen vanuit de rapportages aan je collega’s van het MT voor om te komen tot de realisatie van de ambities en transformatieopgave van Siem  

Achtergrond aanbesteding

Het samenwerkingsverband (SIEM) van de 10 organisaties heeft een overeenkomst gesloten met de regio Hart van Brabant in het kader van de Wmo Maatwerkvoorzieningen regio Hart van Brabant. Dit betreft een inschrijving voor zowel het inkoopspoor Wmo Begeleiding, Wmo Beschermd Wonen en dagopvang. SIEM is de enige contractpartner van de regio. Er is sprake van een taakgerichte bekostiging (lumpsum) voor beide inkoopsporen. De startdatum van de nieuwe werkwijze is: 1 januari 2023. Heel 2023 zal een overgangsjaar zijn waarin de samenwerking op projectmatige wijze verder vormgegeven wordt.

Wie ben jij?

Je bent een gedreven en resultaatgerichte manager. Je werkt nauw samen met projectleiders en sluit aan bij het management (MT) van de coalitie en legt verder de verbinding met de stakeholders van de andere organisaties. Op basis van die verbinding zorg je dat de administratieve processen bij de backoffice met je team zodanig worden ingericht dat sturing en uitvoering wordt gefaciliteerd. Hierbij is de backoffice steunend en nzichtbaar aanwezig. Je kunt goed aansluiten bij de vraag aan ondersteuning van de verschillende inkoopsporen voor de leidinggevende en sleutelfiguren van het primaire proces.

Een bedrijfseconomische of bedrijfskundige achtergrond is een must.

Als hoofd Backoffice:

 • sta je achter de visie en werkwijze van Siem, draagt dit uit o.a. door in gedrag het voorbeeld te laten zien
 • heb je ervaring met (financieel-) administratieve processen en ben je sterk op cijfermatig gebied en data-analyses.
 • je sluit aan op de verschillende organisatieniveaus
 • heb je minimaal 5 jaar ervaring met leidinggeven en het uitvoeren van een coachende rol.
 • weet je anderen positief te motiveren tot eigenaarschap, resultaatverantwoordelijk en transparant werken en laat dit uiten in gedrag.
 • werk je nauw samen met de (tijdelijke) projectleider Backoffice en Business controller.
 • ben je resultaatgericht en in staat om zorgvuldig en in nauw overleg met andere stakeholders procesoptimalisatie in te voeren inzake de backoffice.
 • heb je kennis van de financiering in het Sociaal Domein.
 • kun je op een ‘rijdende trein’ springen. Je bent in staat om het fundament wat aanwezig is verder uit te bouwen en te optimaliseren. Je kunt goed omgaan en schakelen op basis van tot nog toe gemaakte besluiten.
 • heb je HBO+ werk- en denkniveau.
 • heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • ben je in staat mensen te motiveren mee te gaan in de benodigde veranderingen.
 • kan op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau aansluiten.
 • ben je in staat de kar te trekken binnen diverse project- en werkgroepen binnen je vakgebied en hierbij constant de verbinding te houden met het kernteam, overige project- en werkgroepen en de controllers van de andere organisaties.

Wat bieden wij jou?

Een jaarcontract voor 32 à 36 uur per week met uitzicht op vast dienstverband.

Je werkt in de uitvoeringsorganisatie voor de coalitie van de tien samenwerkingspartijen.

Het gaat om een functie in ontwikkeling met een voorlopige inschaling in FWG 65 CAO GGZ, met een max. van € 5.848,- bruto per maand afhankelijk van ervaring.

Overige arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO GGZ.

Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met Patrick Baremans, interim business controller SIEM (06 23 95 75 09)

Enthousiast geworden?

Als jij enthousiast bent geworden over deze functie reageer dan uiterlijk voor 14 augustus 2023.

Wij ontvangen graag uiterlijk 14 augustus je motivatiebrief en CV per e-mail: recruitment@decoalitiehvb.nl

Zet er ook even het vacaturenummer bij: 230709.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.